Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Leven met Parkinson.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Leven met Parkinson.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Barbara

Geschreven op: Zaterdag 22 Juni 2019 om 23:06
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Mijn moeder kan sinds oktober 2017 niet meer praten. We zijn nu bijna 2 jaar verder en zit ze ook al in een rolstoel. Ze kan haar armen en handen ook steeds slechter bewegen en sinds n week gaat haar zicht ook achteruit. Diagnose is PSP, zeer zeldzaam en vooral bij vrouwen zeldzaam.
Wij lopen tegen veel praktische problemen aan. Zijn er mensen die ook in deze situatie zitten of hebben gezeten? Ik vind het mensonterend om te zien, zeker omdat ze binnen 2 jaar zo snel achteruit is gegaan  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Angeline op Zondag 17 November 2019 om 19:10 Ongepaste reactie?

Hoi Barbara. Hoe gaat het nu met je moeder? Ik heb in mei 2017 mijn vader verloren aan de gevolgen van PsP. Het is inderdaad mensonterend om te zien hoe hard ze achteruit gaan. Mijn vader is 2 jaar na de diagnose overleden dmv euthanasie. Wij liepen continue achter de feiten aan. Kreeg hij een rollator dan was het alweer tijd voor een rolstoel, kreeg hij de rolstoel dan moest er omdat hij zo snel achteruit ging weer een andere aangepaste rolstoel komen enz enz. Mijn vader viel veelvuldig ook Ďs nachts. Moest elke 10 min plassen vanwege blaaskrampen wat ook weer een heel gedoe was met opstaan. Lopen ging al vrij snel niet meer. Het praten ging in een rap tempo achteruit evenals zijn zicht. Bij alle zorg en hulpmiddelen die er voor handen waren heeft het mij 2 jaar lang 24/7 zorg gekost. Gelukkig woonde mijn vader bij mij om de hoek en ik heb dit met alle liefde van de wereld gedaan. In deze periode hebben we ook mijn moeder begraven. Zij overleed aan de gevolgen van dementie. Dus hij verloor zijn maatje en de controle over zijn lichaam. Heeel erg heftig. We zijn nu alweer ruim 2 jaar verder maar denk nog elke dag aan de hel waar hij in leefde. Ik wens je heel veel sterkte en koester de mooie momenten met je moeder. Groetjes Angeline


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Parkinson.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)