Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Leven met Parkinson.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Leven met Parkinson.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sky🦋

Geschreven op: Woensdag 28 Maart 2018 om 10:25
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal. Ik ben Sky, 47 jaar en mijn man, 50 jaar, heeft sinds 3 jaar Parkinson. We hebben 3 pubers in huis en ik zou graag willen weten hoe andere mensen omgaan met de karakter verandering van hun partner. Ook onze kinderen merken dat papa "anders" is als voorheen. Hij valt dagelijks opeens in slaap, soms gewoon in een gesprek, hij is altijd alles kwijt, zijn humor is weg. Hij wantrouwt steeds meer de mensen om hem heen, zelfs zijn eigen vrienden. Ik kan niet meer over alles praten met hem, het "maatjes gevoel" is weg! Ik heb het gevoel dat ik steeds meer alleen moet doen. Hij is niet meer de man die hij was toen we elkaar leerde kennen en onze relatie heeft er onder te lijden. Wie herkent dit en wat doen jullie ermee, tips?? Ik word er erg verdrietig van..&
128554;

 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Maria op Dinsdag 1 Mei 2018 om 19:11 Ongepaste reactie?

Hoi Sky ook mijn partner heeft Parkinson gekregen toen hij nog geen 50 was. Ik weet het al meerdere jaren en kan er nog steeds moeilijk over praten. Misschien kunnen we eens praten met elkaar


Geschreven door: Ingrid op Vrijdag 18 Mei 2018 om 14:19 Ongepaste reactie?

Beste Sky,
Ik ben Ingrid, mijn man heeft ook Parkinson, ruim 10 jaar. Hij is was 40 jaar. Ik zelf 36 jaar. Wat je verteld is erg herkenbaar. Wij hebben een zoon van 13 jaar die bijna niet beter weet. Het slapen is een bekend probleem en dat zeer veel vervelend.Vooral als je in de avond dingen wilt bespreken. Ik werk 32 uur en kostwinner. Hij is inmiddels via de IVA afgekeurd. Onze dagen zijn geen een dag het zelfde. Het maatjes gevoel is bij ons weg gevallen. Hij probeert het wel en hij geeft zelf ook wel dat hij gevangen zit in zijn eigen lichaam. Diep in zijn hart zou het graag anders willen. Dat zal bij jou partner ook zo zijn. Zij willen niet afhankelijk was ons worden.
Als ik iets voor je zou kunnen betekenen mag je mij altijd mailen, geen probleem. Groet, Ingrid en sterkte in de toekomst smiley smiley(ingrid.westerhof@gmail.com)


Geschreven door: Bea Schot op Maandag 21 Mei 2018 om 11:49 Ongepaste reactie?

Heel begrijpelijk allemaal mijn Man heeft nu 5 Jaar parkinson kreeg dit op 55 jarige leeftijd.Zo moeilijk om je Man zo zien af te takelen altijd volop in het leven gestaan. Proberen er nog wat van te maken wat natuurlijk niet altijd meevalt. En je wordt ook niet altijd begrepen..... dan wordt er gezegd daar kun je toch oud mee worden!!!! Je raakt ook mensen kwijt want je kunt niet meer met alles meedoen wat mijn man ook zeer pijnlijk vind. Probeer ook voor je zelf te zorgen en leuke dingen te doen. Het verdrietig worden snap ik helemaal het is ook zo heftig, kunnen je er wel met arts/parkinson verpleegkundige over praten? Het is bij iedereen anders en ieder gaat er anders mee om. Je staat er niet alleen voor zijn mensen die je wel begrijpen en er voor je zijn. je mag mij ook altijd mailen hoor als je er behoefte aan heb?

Het allerbeste en veel sterkte toegewenst.

Groetjes Bea Schot.
jlschot@zeelandnet.nl


Geschreven door: Esther op Maandag 17 September 2018 om 10:13 Ongepaste reactie?

Hoi Sky,
Mijn man kreeg 3 jaar geleden diagnose Parkinson.
Hij is nu 48 jaar en ik zelf ben 41 jaar. Wij hebben ook twee kinderen (pubers). Ik vind mijn man op het moment erg achteruit gaan, kan niks goed doen, word snel boos, leeft een soort van in zijn eigen wereldje! Onze relatie staat ook erg onder druk op het moment. Ik herken veel van wat jij geschreven heb. Ik zou het zelf ook wel fijn vinden om een keer mail contact te hebben. Sterkte, ook al valt het soms niet mee!

Groetjes Esther
( esther-hogervorst@hotmail.com )


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Parkinson.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)